Tidak Masuk Akal! Harga Baju Hello Kitty Viral Boleh Cecah Sebuah Rumah Banglo, Biar Betul?

Tidak Masuk Akal! Harga Baju Hello Kitty Viral Boleh Cecah Sebuah Rumah Banglo, Biar Betul?

Baru-baru ini,usahawan kosmetik ini memuat naik paparan skrin perbualannya bersama seorang lagi individu yang mengatakan minat untuk membeli baju Hello Kittynya itu.Kisah bajunya terus hangat diperkatakan selepas mendapat tawaran daripada seorang individu bergelar ‘Datuk’ dan seorang ahli perniagaan.

Berapa ‘dear’ jual? Saya berminat ‘dear’. Betul-betul berminat,” kata individu berkenaan.

“Kalau saya letak harga RM500,000 satu set baju Hello Kitty, macam mana setuju?,” balas usahawan kosmetik berkenaan, Yus Amina Mohd Zawizah, 27.

Malahan,sehingga kini beliau terus menerima banyak mesej di telefon dan laman sosial yang berminat untuk mendapatkan baju Heloo Kittynya yang pernah tular tahun lalu.

“Memang saya letak harga RM500,000 untuk baju Hello Kitty yang pernah dipakai saya, suami dan anak perempuan, ada tiga helai kesemuanya.

“Ramai sangat yang tanya berapa harga, jadi senang cerita saya terus letak harga tu. Bagi saya, kalau mereka betul-betul peminat Hello Kitty dan mampu, mereka boleh beli dengan harga yang saya tawarkan tu,” katanya kepada mStar Online pada Isnin.

“Baju Hello Kitty yang dibeli pada harga RM50,000 pun bukan saya yang tetapkan tetapi ia ditawarkan oleh pembelinya. Jadi, bila dah banyak sangat yang tanya, tak salah kali ini saya pula yang nak ‘demand’ (letak harga),” katanya.

Baru-baru ini, usahawan kosmetik ini dikejutkan dengan keputusannya menjual enam baju Hello Kitty berharga RM50,000 kepada seorang ahli perniagaan.

“Mereka kata melampau sebab jual baju tu mahal sangat. Sampai ada yang kata ‘baju guna kain cadar tapi jual harga boleh beli rumah’.

“Ingin saya jelaskan bahawa kain yang saya beli tu memang untuk dibuat baju sebab tu saya sekeluarga pakai. Tapi kain tersebut tak banyak jual, ‘limited’,” katanya.

Tahun lalu, kisah Afina dan anak perempuannya berbaju raya Hello Kitty tular apabila seorang lelaki bergelar Datuk Z sanggup membeli baju berkenaan pada harga ribuan ringgit untuk anak perempuannya termasuk cucu yang menghidap kanser hati

Sumber : Mstar Online, Kaki share

.

Aktor Norman Hakim memuat naik foto isterinya, Memey Suhaiza dengan imej berpurdah di laman Instagram (IG) semalam.

Menerusi foto tersebut dia dan Memey yang memakai tudung dan niqab serba hitam sedang berswafoto berdua.
Norman dalam kapsyennya menulis:

“Ni baru betul #RenunganMautBinikuNinja
Pelan2 kayuh ye cayang..jalan2 jom!”

Entri berkenaan mendapat respon positif daripada pengikut laman sosial tersebut yang rata-rata gembira dengan imej Memey itu.

Malah ramai yang memuji kecantikan Memey meskipun berpurdah.

Norman Hakim Orang Terakhir Tahu Memey Hamil

Memey membuat kejutan kepada Norman memaklumkan mengenai kehamilannya itu. Foto SAM THAM / The Star

PELAKON Norman Hakim berkongsi kegembiraan di Instagram miliknya memaklumkan mengenai kehamilan isteri yang juga pelakon Memey Suhaiza pada pagi Isnin.

Menerusi entri di laman tersebut, Norman berkata dia merupakan individu terakhir mengetahui mengenai kehamilan isterinya itu.

“Rupa-rupanya saya orang yang terakhir tahu, mama Abby Abadi, abah Jai Ezzany dan anak-anak semua dah tahu awal sebelum ni.

“They just kept it as a surprise. Memang mummy Memey Suhaiza nak tunggu masa Jumaat untuk beritahu tentang kehamilan ini,” tulisnya.

Status yang dimuat naik Norman memaklumkan mengenai kehamilan Memey. Foto Instagram @normanhakim_786

Dalam pada itu, Norman mengakui sudah dapat merasakan Memey sedang hamil sejak dua minggu lalu.

Malah, dia turut mengalami simptom ‘pembawakan budak’ yang pernah dialami semasa kehamilan anak terdahulu.

“Tak tau nak cakap macam mana, tapi macam boleh rasa ‘pembawakan’ tu sejak dua minggu yang lepas.’Rasa’ tu tak pernah bohong. Kali ni ‘rasa’ macam masa Marisa Dania dalam kandungan dulu.

Memey semasa melakukan imbasan ultra bunyi di sebuah klinik.

“Lebih kepada diri sendiri yang ‘kena’ berbanding ibu mengandung. Tak nak cerita kat sini, biarlah mummy dia cerita sendiri,” luahnya yang bakal menimang cahaya mata keenam.

Norman memuat naik status tersebut bersama foto memaparkan sekeping surat yang dihantar oleh Memey bersama nota dan dikepilkan alat ujian kehamilan.

“Assalamualaikum, Hi suami. Tahniah.. Hehe.. Dah ready untuk next anak? Doakan semoga semuanya dipermudahkan macam sebelum-sebelum ini. Terima kasih jaga sayang selalu dengan baik,” tulis Memey.

Keluarga besar Norman Hakim dan Abby Abadi.

Bagaimanapun, Norman tidak menyatakan usia kandungan isterinya itu.

Melalui perkahwinan dengan Abby Abadi, Norman dikurniakan tiga zuriat iaitu Mohamed Danish Hakim, 14, Marissa Dania Hakim, 12, dan Maria Danisha Hakim, 9 tahun.

Manakala, dua cahaya mata iaitu Muhammad Darwisz Hakim, 4, dan Muhammad Dikhriz Hakim, 2, hasil perkahwinan dengan Memey, 29.

Sumber: Astro Gempak via kiniviral.bid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *